Ga naar de inhoud

Over Ons

In 2016 ontstond uit het eerder opgezette Jong Blauw een netwerk van vernieuwers en verbeteraars binnen de politie. Blue Movement was geboren en waaierde uit over het land en als een ware zwerm vliegt er nooit iemand voorop. Op de impuls of het idee worden er acties op touw gezet. Wie wil sluit aan en gaat aan de slag! Soms neemt er iemand even een bochtje: om nieuwe richting te geven.

Maar er waait een nieuwe wind.

Het is 2022. In de tijd waarin we nu leven beweegt alles. Wie op kantoor zat, zit thuis. Wie op straat werkt, werkt harder. De taak van de politie is een belangrijke. Zeker in een tijd waarbij de fysieke veiligheid een grote rol speelt en emoties soms hoog oplopen. BlueM blijft scherp op de actualiteit en denkt in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Om nieuwe innovatie te creëren in een tijd die om nuance vraagt. Het kan. En we doen het!

Vroeger

Elk goed verhaal begint met ‘Er was eens’. Zelfs bij de politie. Dit verhaal gaat terug naar 2008. Naar de dag dat Marijke en Marjon in Rotterdam-Rijnmond naar hun eenheidsleiding stapten met een A4tje waarop ‘Jong Blauw’ stond. En zeiden ‘We willen iets doen’. Iets voor de jonge medewerker die nauwelijks vertegenwoordigd was in de besluitvormingsprocessen. Niet omdat ze tegen een oudere generatie waren, maar enkel om een stem te hebben. Zo geschiedde: Het was het begin van JONG BLAUW. Een bottom-up beweging waarbij jonge medewerkers zich regionaal verenigden om disruptief en creatief de organisatie in beweging te zetten.Een paar honderd kilometer verderop kreeg Floor hetzelfde idee. Vanuit de KLPD zette ze JONG KLPD op en ging vanuit dezelfde doelstellingen aan de slag. In heel het land volgden de regio’s. Amsterdam, Noord Holland, Den Haag. Overal ontstonden acties en evenementen. Om geluid te maken en zichzelf te laten zien. En vanaf 2012 opereerden ze gezamenlijk onder de vlag van een landelijk JONG BLAUW.Maar zoals bij alle bottom-up bewegingen blijft niets ooit hetzelfde. Ook JONG BLAUW niet. In 2016 nationaliseerde de landelijke politie: We gingen van 25 korpsen naar één landelijk korps. Voor JONG BLAUW het momentum om een transitie te maken.Op 9 december 2016 zag Blue Movement het daglicht!