Ga naar de inhoud

BlueM doet wat ze zegt, en zegt wat ze doet. Provocatief, altijd vernieuwend en een tikkeltje eigenwijs.

We zwichten niet voor de gevestigde orde, maar proberen op ludieke wijze aan de kaak te stellen wat we waarnemen: Zo pimpen we ongevraagd kantoren, organiseren hackathons, bouwen win-win situaties tussen districten en verbinden de denkers met de dienders en doeners. 

Om je een indruk te geven vind je hier een selectie van onze projecten.

Hackathons

Hackathons zijn dé manier om snel, effectief en met kwadratische kracht een probleem op te lossen. Zet een aantal knappe koppen uit diverse gebieden bij elkaar en geef ze een probleem!

Binnen BlueM hebben we al meerdere hackathons geïnitieerd. Allemaal gericht op recente problematiek: Cold cases, voortvluchtigen en illegaal vuurwerk. Ook haalden we Elliot Higgins (Bellingcat) naar Nederland en losten een fictieve casus op. Erg leerzaam!

Er is nu een handboek beschikbaar
Download hier:
How to Hack-a-thon?

Download de evaluaties:
Evaluatie Coldcase Hackathon (2019)
Evaluatie FastNL Hackathon (2020)
Evaluatie Vuurwerk Hackathon (2020)
Evaluatie VIN-Fraude Hackathon (2020)

GreenM

 

Blauw is mooi, groen is mooier. Daarom zet BlueM zich in voor (veel) duurzamere politie. Dat doen we door gevraagd (als sparringspartner van het knooppunt duurzaamheid) en ongevraagd (heb je even :)) van ons te laten horen. Voorlopig hoogtepunt: een petitie met bijna 2500 ondertekenaars.

Wist je trouwens dat er een direct verband is tussen de toename van criminaliteit en opwarming van de aarde? En tussen misdaad en luchtvervuiling? Ja echt. Alleen al daarom heeft de politie een grote rol in het leefbaar houden van onze mooie planeet. En bovendien: een veilige samenleving is een duurzame samenleving.

Een greep uit onze acties:

Great Spaces

Het ongevraagd en gevraagd pimpen van werkruimte en kantoren van eenheidsleiding (NH). Het kraken van een cafe om als multi-disciplinaire ruimte in te zetten (DH). En het ter beschikking stellen van een budget onder de naam ‘Create Great Spaces’ voor teams die hun werkruimtes wilden pimpen.

Zie  hier  resultaten:
Bureau Zuiderpark

Roermond

 

GoedFaut parade

Politiewerk is mensenwerk, mensen maken fouten. En van fouten moet je leren. Sterker nog, vallen en opstaan is de essentie van de ontwikkeling en cruciaal voor innovatie. Praten over onze fouten vinden we in de praktijk vaak lastig. BlueM droomt van een politie waar minder krampachtig met het maken van fouten wordt omgegaan.

Next-CAO

 NEXT CAO is een initiatief dat leidde tot een nieuwe, frisse blik om tot een vriendelijk CAO proces te komen. Waar sindsdien de bonden en werkgever beiden bij aansloten.

Download hier de inzetbrief:
CAO 2018

 

BlueMerang

‘Beelden zeggen vaak meer dan Woorden’

Een groot succes. Intern én extern. Het is waar. Het houdt je scherp.

en nu ook als E-card te versturen!

 

De Dag Van...

 ‘De Dag Van…’ is ontstaan in de Basis in Doorn, om planners te helpen anders te plannen. Planners kwamen samen om te ontdekken hoe dit complexe werk eenvoudiger kon worden gemaakt. Deze dag was zo’n succes dat er meerdere dagen werden georganiseerd.

Zo volgden ‘De Dag Van de Integriteit’, ‘De Dag Van de Internat. Samenwerking’ en ‘De Dag van de Vluchteling’.

Koppel de Cop


Verbinding is een belangrijk thema bij een organisatie met zo’n 65.000 medewerkers. Daarbij spelen hiërarchische verhoudingen een grote rol. Tijd om hier een brug in te bouwen: Bij ‘Koppel de Cop’ gingen leidinggevenden wandelend in gesprek met uitvoerende dienders. En vice versa