Ga naar de inhoud

Great Space bureau Zuiderpark

Wat begon als een actie om de spreekwoordelijke bezem over de werkvloer van de Districtsrecherche (aan bureau Zuiderpark) te halen, groeide uit tot het project ‘Create Great Space’.

Tijdens de opruimwerkzaamheden en de herindeling van de DR-werkvloer werd gekeken om het ‘eetgedeelte’ op te pimpen tot een ruimte om even ‘los van de stof’ te kunnen komen.

Dit initiatief kwam ineens in een stroomversnelling toen Astrid van Dalen en Chantal Gruijters hoorden van een prijsvraag, door BlueM in het leven geroepen om medewerkers te bewegen eens kritisch naar hun werkomgeving te kijken.

Het plan dat Astrid en Chantal hiervoor maakten en middels een pitch presenteerden, viel in de prijzen: een geldbedrag van € 750,= én de komst van een professionele styliste.

Het was deze styliste die Astrid en Chantal wees op de ruimte van het voormalige bedrijfsrestaurant op de tweede etage: ‘Wat een mooie ruimte. Waarom doen jullie niet hier iets mee? En dan voor alle gebruikers van het bureau.’

Inmiddels zijn wij enige tijd verder, waarbij in de tussentijd door de districtschefs groen licht was gegeven, een commissie was samengesteld en alle collega’s waren benaderd om een actieve bijdrage te leveren in Create Great Space.

In het kader van ‘voor-door-van’ de collega’s is door een groep enthousiaste doe-het-zelvers aan de slag gegaan, waarbij de aanbevelingen van de styliste de basis vormden. Naast deze collega’s ging timmerman Hans Nonkes vakkundig aan de slag om de ideeën van de styliste in een houten werkelijkheid om te zetten.

In dit  voorjaar kwam Create Great Space gereed. Het is een multifunctionele ruimte geworden, die kan worden gebruikt om te eten, te vergaderen, na een heftig incident bijeen te komen of in een informele setting gasten te kunnen ontvangen. Geen ruimte met een ‘robuuste’ uitstraling, maar een ruimte waarin kleuren en het speels omgaan met het meubilair een rustige en hopelijk rustgevende omgeving bieden. Met veel groen. Niet alleen aan de wanden en op het houtwerk, maar vooral door de aankleding en de vele planten.

Kortom, een ‘great place to be…’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *