Ga naar de inhoud

💙

Maandag 2 oktober 2023 is onze collega en BlueM’er in hart en nieren Arnoud de Bruin op 46 jarige leeftijd overleden. Onder het motto #durftedoen liep Arnoud voorop om onze mooie politieorganisatie te vernieuwen en te verbeteren. Onverschrokken, enthousiast en vol daadkracht, maar altijd met respect voor de ander en met het oog op verbinding.

Arnoud was officieel bestuursadviseur in de eenheid Amsterdam. Maar wat hem vooral typeerde was zijn voortrekkersrol in tal van landelijke initiatieven die de politie maar ook ons als BlueM blijvend hebben veranderd.  

Dit is slechts een greep:

  1. Arnoud was de landelijke initiator van de cyberspecials (cybervrijwilligers bij de politie).
  2. Arnoud joeg de publiek-private OSINT-hackhaton methodiek aan, waarbij 12 uur lang OSINT en cyber-experts opsporingsvraagstukken helpen te beantwoorden, gefaciliteerd door BlueM onder het motto Work Hard Play Hard. Dit heeft, naast aanhoudingen, o.a. geresulteerd in het wetenschappelijke boek ‘How-to-hackathon’ en een nominatie voor de anti-fraude award.
  3. Arnoud was aanjager met BlueM van de great-space-to-work projecten – een initiatief waarbij politiebureaus nieuwe mooie opgeknapte werkruimtes konden winnen.
  4. Corona maakte Arnoud nog creatiever. Hij organiseerde met BlueM tal van verbindende initiatieven in deze moeilijke tijd. Bijvoorbeeld de doorstart van de COP2000 en ook organiseerde hij met BlueM een dag om collega’s te ontlasten door hun kinderen te vermaken. De beelden waarin hij online kinderen van collega’s voorleest uit De Griezels van Roald Dahl zijn nog steeds hartverwarmend.
  5. Tot slot zette Arnoud zich in als ambassadeur van Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP), hiervoor ontving hij het Blauwe Hart. Stichting WEP en BlueM hebben hierdoor ook een innige band ontwikkeld.

Drie jaar geleden werd bij Arnoud de ziekte ALS geconstateerd. Ook dat hield hem niet tegen. Nog dit jaar was hij 24-uur aaneengesloten als ALS-ambassadeur in het Olympisch stadion, beklom hij de Mont Ventoux per fiets en bedwong hij de Amsterdamse grachten tijdens de City Swim.

Arnoud dacht klein en deed groot en is daarmee een enorme positieve inspiratiebron. Alles is mogelijk met een beetje daadkracht, verbinding maken, actie en door lief te zijn voor elkaar. Dat was Arnoud in een notendop, een van onze grootste aanjagers.

Arnoud waarschuwde ons dat hij BlueM in de gaten zou houden, en eigenlijk verwachten we niet anders.
Lieve Arnoud, we hopen dat je nu op een goede plek bent. Maar zelfs als dat niet zo is, dan vertrouwen wij erop dat jij er alsnog een goede plek van weet te maken.

We missen je nu al en zullen je nooit vergeten.💙

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *