Ga naar de inhoud

Aan alle OSINT-kings and -queens: waar is de BlueM-hoodie? – Winnaar bekend!

Ook nu stroomden de goede oplossingen binnen. De meest gedetailleerde (en eerste goede) inzending kwam van politie-collega Just. gefeliciteerd! Dit is zijn winnende antwoord: De foto is gemaakt in Scheffau: https://www.wintersportlive.nl/skigebieden/oostenrijk/tirol/skiwelt-wilder-kaiser-brixental/scheffau/item73

De hoodie is natuurlijk al onderweg. En Just is de beroerdste niet, hij legt graag even uit hoe hij tot de goede oplossing kwam. #Doeerjevoordeelmee!

Ik heb eerst gekeken met Yandex en Google image-search, maar de foto was te algemeen om zo de locatie te herkennen.Toen heb ik goed gekeken naar de skiliften op de foto en heb op skiresort.nl gezocht naar een stoeltjeslift voor 8 personen, een glazen kap en deze vorm van de beugel.Zo vond ik de Osthangbahn. Op andere foto’s van de Osthangbahn zie je dezelfde omgeving en de andere liften op de achtergrond. Nu wist ik zeker dat daar de foto gemaakt was.

Bericht van 17 maart 2022
Terwijl de zon hier onze hoofden verwarmt en de narcissen uit de grond schieten, is onze BlueM-hoodie nog aan het blauwbekken boven op een berg. Brrr. Als echte OSINT-er zie jij natuurlijk meteen (nou ja, bijna meteen) waar deze foto is genomen. Toch?

Weet jij waar de hoodie is? Mail het antwoord naar blue-movement@politie.nl onder vermelding van Hoodie en je kledingmaat (ze vallen normaal). De eerste inzender met het goede antwoord wint. Wie weet ben jij straks de trotse bezitter van zo’n mooie, donkerblauwe supersweater! #hetmoetnietgekkerworden

Deadline voor de prijsvraag is 31 maart 2022. #durfteosinten

5 reacties op “Aan alle OSINT-kings and -queens: waar is de BlueM-hoodie? – Winnaar bekend!”

  1. Hoi! Na wat OSINT’en denk ik te weten waar de hoodie is. Ik kwam uit op Russia/Kemerovo Region/Tashtagol District/Sheregesh en dan de berg Zelenaya. Mijn maat is een Large. Ik ben benieuwd naar de uitkomsten. Wat een leuk initiatief!
    Groetjes Ginger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *