Ga naar de inhoud

BlueM genomineerd bij de Anti Fraude Award

Breaking News – Mogelijk fraude in het spel bij uitreiking Anti Fraude Award. De uitreiking in theater Tuschinski op 3 nov liep uit in totale chaos. BlueM en FASTNL dachten de felbegeerde award binnen te hebben. Bij het openen van de gouden enveloppe bleek dat niet zij, maar misdaadverslaggever John van den Heuvel de prijs had gewonnen. Het vooraf opgenomen filmpje met het dankwoord van winnaar JvdH, zelf niet aanwezig bij de uitreiking, versterkte het vermoeden van fraude. De verliezers hebben vervolgens woedend de zaal verlaten. BlueM en FASTNL hebben aangegeven aangifte te zullen doen en gaan ervan uit dat de politie dit tot de bodem uitzoekt.

Alle gekheid op een stokje, John gefeliciteerd met de overwinning. Op 3 november heeft BlueM een supertoffe  dag gehad. Zij waren namelijk samen met FastNL genomineerd voor de Award naast John van den Heuvel en de vereniging tegen de kwakzalverij.

BlueM en FastNL waren genomineerd  omdat zij in april 2022 een zeer succesvolle hackathon organiseerden onder de slogan ‘catch them if you can!’ Zo’n 30 OSINT-specialisten, waaronder cybervrijwilligers uit het hele land en digitale experts verzamelden zich en doken in dossiers, die FastNL had voorbereid. Bewezen succesvol, was het oordeel van het Expert Comité. Een unieke samenwerking tussen politie en burgers, die belangeloos hun kennis en kunde inzetten en bestaande instituties het nakijken geeft. Volgens het Expert Comité toont dit initiatief uitstekend aan dat het loont om de samenleving te betrekken bij criminaliteitsbestrijding. Deze formule heeft de toekomst. De waardering gaat met name uit naar Arnoud de Bruin, de geestelijk vader van deze hackathon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *