Ga naar de inhoud

BlueM Live: wat kan de politie doen tegen klimaatvernieling? #gewoonpolitiewerk

Bij onze eerste echte BlueM Live sessie van 2023 stond onze mooie planeet centraal. Want je zorgen maken over het klimaat is een ding, iets doen is iets anders. En laten wij van BlueM daar nou net van zijn. Want welke unieke bevoegdheden, kennis èn vaardigheden heeft een politiemens eigenlijk om op te treden tegen klimaatvernieling?

Analisten, collega’s van de milieuteams, innovatiespecialisten, StopEcocideNederland en natuurlijk BlueM’ers van divers pluimage kwamen op 31 maart in Hub 50 bij elkaar. Het doel? Brainstormen over de impact die de politie kan maken op het tegengaan van klimaatvernieling. En daar vervolgens iets mee doen :). Want ook dat is #gewoonpolitiewerk tenslotte. Termen als unieke bevoegdheden, creatief èn innovatief, fenomeen,  proefcasus en handelingsperspectief vlogen (emissieloos 😉) over tafel.
We gingen uiteen met meerdere vervolgplannen. Denk bijvoorbeeld aan het faciliteren van een dialoog en inrichten van zowel een platform voor politiecollega’s als een Stoel van de Toekomst. Daarnaast gaan we aan de slag met onderzoek dat de kansen voor de politie beter in kaart brengt èn verbonden we ons aan een operationele klimaatcasus die exemplarisch is voor het handelingsperpectief van de politie. Een #hackathon zal daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Wil je meer weten of aanhaken bij een van deze initiatieven of heb jij een idee voor een volgende live sessie? Laat het ons weten via blue-movement@politie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *