Ga naar de inhoud

Cop 2000: wat was het mooi! (En dankzij jullie haalden we ook nog 22.000 euro op)

De mooiste politieverhalen (wie ontmoette zijn huidige vrouw in een politiebus?), de beste muziek (hoe hard heb jij meegezongen?) en het warmste politiegevoel. De Cop2000 2021 was mooier dan ooit. En de goede doelen actie niet minder: dankzij jullie haalden we maar liefst 22.000 euro op voor de herstelreis voor chronisch zieke collega’s! En de teller loopt nog steeds…

Met radio-DJ Paul Rabbering aan het begin van het programma, kon de Cop2000 liveshow al niet meer stuk. Alleen het dak kon er nog af. En dat ging het ook :). Golden Earring, André Hazes, Elton John: in een decor van kerstbomen en een golden-oldie politiemotor volgde de ene dansplaat de andere meezinger op. En dat alles geïllustreerd door de mooiste politieverhalen.
Collega’s Kool and the Kemp, De raddraaiers en nieuwslezers Paul en Geena maakten het (kerst) plaatje compleet. O en vertelden we al dat de politiestudenten in het holst van de nacht 70 (!) km naar Doorn renden om geld op te halen voor het goede doel..? En dan vergeten we bijna de elf collega’s die om dezelfde reden op en neer (!) fietsten vanuit Den Haag. Wauw.

Kerstengel
En alsof dat niet genoeg was, werd er flink gebeld om ‘het geluid’ te raden. Een pistool wat wordt ontladen? Een toetsenbord? Al in de ochtend had collega Dirk uit Zeeland-West-Brabant het bij het rechte eind: we hoorden natuurlijk het buisje van het ademanalyse apparaat.  Duhuh. Ook de quiz in de finale van de show leverde een winnaar op: Auke uit de eenheid Rotterdam (Hoeksche waard) nam de George Beker mee naar huis. Sorry @Henk van Essen, volgend jaar gewoon weer meedoen ;).
Tussen de Cop2000 nummers door trad collega Thijs  op, begeleid door Richard op de akoestische gitaar. Wie nu nog niet gelooft dat er engelen bij de politie werken, moet echt zijn vertolking van Bohemian Rapsody terugluisteren. Alweer wauw.

Goede doel: €10.000? €20.000!
In de weken voorafgaand aan de Cop2000 werd er natuurlijk al druk geld ingezameld voor de herstelreis voor chronisch zieke collega’s. Aan het begin van de dag stond de teller iets boven de 5000. Aan het eind waren we dankzij jullie donaties de 10.000 voorbij. Voor onze korpschef was dat net niet genoeg. Hij gaf aan het bedrag namens Stichting Wep en de korpsleiding te verdubbelen. En zo stond de teller om 17:00 uur ineens op 22.000. Zeiden we al wauw?

Heb je de Cop2000 gemist? Geen paniek: je luistert de hele uitzending terug via intranet. Alleen intern te beluisteren.

En ook: dit kan natuurlijk niet bij een liveshow blijven. Wat kan er echt niet ontbreken in de Cop200- volgend jaar? Mail het ons op blue-movement@politie.nl

De Cop2000 live uitgezonden vanuit het Nederlands veteranen instituut in Doorn bij Stichting WEP en werd empowered door BlueM . Iedereen die een bijzondere bijdrage leverde, ontvangt de speciale Cop2000-coin, limited edition bij BlueM!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *