Ga naar de inhoud

Niet iedereen is blij met de BlueM hackathon (maar wij wel!)

De zinderende cold case hackaton van vorig jaar kon natuurlijk niet zonder vervolg blijven. Dit keer was de aandacht gericht op de ‘onvindbare’ mensen die nog een celstraf hebben openstaan. Dat was vooral vervelend voor de man die nog 1600 dagen moest brommen.

Ruim 100 internet-superspeurders van onder andere KPN, Heineken, de FIOD en natuurlijk de politie werkten zich in het zweet op de Prinses Margriet kazerne in Wezep. Samen behandelden ze niet minder dan 85 zaken en traceerden ze 33 mensen op adres-, plaats- of landniveau. En ja daar zijn we best een beetje trots op.
De hackathon werd mede georganiseerd door het politieteam van FastNL.
De partner-organisaties waren niet alleen bereid te helpen bij het opsporen van voortvluchtigen, ze gaven ook workshops. Een klein hoogtepunt was natuurlijk die van wereldkampioen hacken, het KPN CISO Redteam.

De verrichtingen van de fast interventieteams die naar aanleiding van informatie van de rechercheurs op pad werden gestuurd, waren live op groot scherm te volgen. Bij de eerste aanhouding bleef een bescheiden applaus (ok en confetti) natuurlijk niet uit. Ja mensen, ook deze hackathon vraagt om een vervolg…

Lees meer over de Osint-dag met Elliot Higgins
Lees meer over de cold case Hackathon in augustus 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *